Değişiyoruz

Yaşadığımız covid süreci bir çok şeyde olduğu gibi iş yapış şekillerimizde de değişikliklere sebep olacak.

Zorunlu olarak başladığımız evden çalışma uygulaması hayatımıza kalıcı olarak yerleşmekte kararlı görünüyor.Örneğin kadınların iş hayatından uzak kalmasına sebep olan doğum izni problemleri artık rafa kalkacak. Madem evden çalışabiliyorum o halde doğum izni alıp bir kaç adım geri gitmek yerine evden çalışarak çocuğuma bakabilirim düşüncesi yaygınlaşacak. Evden çalışmaya devam ederken kazandığımız fazla zaman yine ek işlere veya hobilerimize zaman ayırmamız için fırsata dönüşecek.

Sektörel anlamda değişimi incelediğimde son dönemde gittikçe popülerleşen global tedarik zinciri alımlarından ziyade daha yerel alımlar hatta yerel alımdan da öte üretim alanına en yakın üreticiden tedarik etme yaklaşımları ile stratejilerimize yön vereceğiz. Benim bu süreçte kendime aldığım strateji notlarından biri de üretimini %100 kendi içerisinde yapabilen tedarikçiler ile çalışma kararı alma yönünde oldu. Tedarikçi her ne kadar ülke sınırlarında olsa dahi çeşitli hammaddeler açısından dışa bağlı oldukça talepleri karşılama noktasında sıkıntı yaşayacaktır.

Değişimin gidişatını analiz ederek bulunduğumuz sektörlerde ne gibi değişiklikler olacağını kurgulayarak kendimizi geliştirmek ve değişime ayak uydurmak hepimizin görevi. Bu görevi de layıkıyla yerine getireceğimizden hiç şüphem yok.

Merve Yazıcı Topdemir

Yorum bırakın